У журналістів скоро буде тільки два боса – Медведчук і Семиноженко

П'ятниця, 13 вересня 2002, 13:49
В Україні відбувається зміна інформаційної політики, в результаті якої вся інформаційна сфера вийде з-під контролю суспільства.

Таку думку висловив у п'ятницю на прес-конференції голова парламентського комітету з питань свободи слова, член фракції "Наша України" Микола Томенко. На його думку, "фактично дві людини – Віктор Медведчук та Володимир Семиноженко – будуть керувати єдиним медіа-холдингом".

На підтвердження цієї думки Томенко зазначив, що має "численну кількість документальних свідчень, які надходять до комітету". За словами Томенка, "ці документи підписані співкерівниками телеканалів, чи випусковими редакторами". А "цього мені замало", "потрібні замовники, їх підписи", сказав Томенко.

На питання про можливі методи боротьби з монополізацією владою інформаційного простору, Томенко відповів, що "є два шляхи". "Перше, потрібно довести , що цензура існує, для цього потрібно мати документи, які доводять, що порушено законодавство". За словами Томенка, на даний момент він має недостатньо задокументованих фактів цензури на телеканалах.

Другим шляхом боротьби, за словами Томенка, є організація "провідних" журналістів, "які готові виступити учасниками публічного процесу" засудження цензури.

Томенко також повідомив, що має інформацію про нібито "розписані по годинам" виступи і коментарі міністрів Кабміну щодо акцій опозиції 16 вересня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування