Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ти будеш учасником акції? Будь пильним!

П'ятниця, 13 вересня 2002, 15:01
Напередодні акцій опозиції міліція майже щодня виступає із заявами і зверненнями до громадян. Вже це вже саме по собі незвично. Ми вирішили оприлюднити звернення МВС до співвітчизників й інструкцію для учасника акцій.

В міліції знають, що акції відбудуться на Європейській площі в центрі Києва і ніхто на запропоновану люб'язно київською владою "Чайку" не поїде. Хоча такий хід може засмутити випадкових учасників акції, коли їм запропонують "сісти в автобус і виїхати на акції".

Інструкції міліції можна розцінювати і як спосіб розпізнати провокатора. Ми теж звертаємо увагу: люди, будьте пильні! Коли хтось поруч скаже "Бей мента!", згадаєте, що це мирна демонстрація, ціль якої не нещасні хлопці в формі, яким наказано вистояти, а саме справжня злочинна влада.

ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Як відомо, Конституція України закріплює право громадян "збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації." Але, реалізуючи це право, кожен повинен дотримуватись визначеного законодавчими актами порядку проведення таких заходів.

Організатори акції порушили цей порядок. Вони проігнорували рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 12 вересня 2002 року, який відповідно до вимог Конституції України "в інтересах національної безпеки та громадського порядку з метою запобігання заворушенням, злочинам, для охорони здоров’я населення, захисту прав і свобод інших людей", визначив конкретні місця проведення заходів – автодром "Чайка" по вул. Антонова, 2 і площу перед Національним комплексом "Експоцентр України" по вул. Глушкова, 1

Судом заборонено проведення масових зібрань, мітингів, демонстрацій, походів, пікетувань, встановлення наметів, малих архітектурних споруд в центральній частині міста Києва з 16 вересня і до закінчення акції.

Нагадуємо, що за масові заворушення, групові порушення громадського порядку, блокування транспортних комунікацій, пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів, захоплення державних або громадських будівель чи споруд, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, опір представникам влади тощо передбачена кримінальна відповідальність за особливо тяжкі злочини у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Відповідальність за протиправні дії несуть не тільки організатори, а й учасники масових заходів.

Отже закликаємо вас дотримуватись рішення суду, не бути знаряддям в руках політиків, які ігнорують Закон, Конституцію.

Виявляйте стриманість, взаємоповагу, не порушуйте громадський порядок, пам’ятайте про відповідальність за такі порушення, не піддавайтеся на провокації екстремістськи налаштованих осіб.


Головне управління МВС України в м. Києві


Міліція нагадує!

1. Що кожен громадянин повинен дотримуватись чинних законів, Конституції України та поважати їх.

2. Приймаючи участь у масових акціях, не беріть з собою різних ріжучих чи вибухонебезпечних предметів, зброї, газових балончиків тощо. Все це не допоможе Вам захистити себе у виникненні конфліктних ситуацій, а навпаки – може Вам же зашкодити.

3. Будьте уважні! Не піддавайтесь на різного роду провокації. Не погоджуйтесь на пропозиції на кшталт "подивіться, будь-ласка, за моїми речами – я на хвильку відійду" чи "потримайте, будь-ласка, цей пакет". Адже Ви не знаєте, що саме там може знаходитися.

4. Не беріть із собою дітей! Але якщо діти з Вами, слідкуйте за ними, не пускайте в середину натовпу.

5. Ідучи на акцію, утримуйтесь від вживання алкоголю – це може призвести до трагічних наслідків.

6. Будьте пильними! Побачивши в руках учасників акції будь-які види зброї – вогнепальну, газову, вибухонебезпечну, різноманітні ріжучі предмети – негайно повідомте про це найближчому представникові органів внутрішніх справ або керівникові заходів.

7. У випадку виникнення конфліктної ситуації у натовпі чи будь-яких заворушень поруч з Вами негайно покиньте це місце – Вам можуть завдати тілесних пошкоджень або Ви можете несвідомо стати учасником подій і нести відповідальність.

8. Не забувайте! Насилля породжує ще більше насилля! Дотримуйтесь рамок закону і християнської моралі.

9. ПАМ'ЯТАЙТЕ! Незнання закону чи правил не звільняє Вас від відповідальності.

10. Нагадуємо – наруга над предметами державної символіки – карається законом.

11. ПАМ'ЯТАЙТЕ! Міліція завжди готова прийти Вам на допомогу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...