Розслідувати справу Гонгадзе і припинити "темники" вимагають сусіди

П'ятниця, 13 вересня 2002, 16:22
Польські журналісти вимагають від президента України Леоніда Кучми згоди на проведення розслідування обставин загибелі Георгія Гонгадзе міжнародними організаціями. Про це йдеться у листі Правління Об'єднання польських журналістів, адресованому президенту України з нагоди другої річниці зникнення українського журналіста.

"Неоднократно Ви обіцяли, в тому числі і нам - польським журналістам, що справу Гонгадзе буде з'ясовано. Цього не сталося", зазначається у листі. Польські журналісти підкреслюють, що й досі, за два роки після тих подій не відома правда про причини вбивства та імена вбивць. "Ця правда потрібна родині Георгія, Україні та міжнародній громадськості", наголошують колеги Гонгадзе.

"В цій ситуації просимо і вимагаємо від Вас, пане президенте, дати згоду на проведення ретельного, незалежного розслідування причин і обставин смерті Георгія Гонгадзе міжнародними організаціями", закликають польські журналісти..

Автори листа вказують, що "найкращим показником стану суспільства та політичної системи в державі є доля людини". Тому доля Георгія Гонгадзе поставила запитання, вважають польські журналісти: "чи Україна може бути державою, де верховенство має закон? Чи наступних 10 років в Україні вимірюватимуться вбивствами наступних журналістів? "Успіхами" політичної цензури введеної, як це довели народні депутати Верховної Ради України, Вашою адміністрацією, повсякденним порушенням прав людини та громадян України?"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування