На Форум до Ющенка прийде Литвин і 11 працівників Кабміну

П'ятниця, 13 вересня 2002, 17:06
Участь у форумі "За демократичний розвиток України" підтвердили голова Верховної Ради Володимир Литвин, представники 11 міністерств та державних комітетів, чотирьох облдержадміністрацій та обласних рад.

Запрошення надіслані також президенту України та прем’єр-міністру. За інформацією прес-центру форуму, на захід акредитувалися 217 журналістів з друкованих та електронних видань.

Учасники форуму, який відбудеться 14-15 вересня, у перший день акції працюватимуть у п’яти тематичних секціях, модератори в яких вже призначені.

Так, секцію з політичних питань очолив Анатолій Гриценко, директор УЦЕПД імені Разумкова, секцію з соціальних питань – народний депутат Микола Жулинський, з економічних питань – Юрій Єхануров, голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

Ведучим секції "Інформаційна політика" став Володимир Мостовий, головний редактор тижневика "Дзеркало тижня". Модератором секції "Громадський контроль" став Степан Гавриш, керівник парламентської фракції "Демократичні ініціативи". Ведучим круглого столу з питань місцевого самоврядування став Мирослав Пітцик, заступник голови Асоціації міст України.

На думку Єханурова, робота у секціях буде "мозковим штурмом представників демократичних сил", які продемонструють бачення реальної економічної ситуації у державі.

"Форум має стати публічною дискусією, і виявити бачення не лише еліти, а всіх громадян", - так окреслив своє ставлення до акції Степан Гавриш. На його думку, цей захід стане для України тестом на існування громадянського суспільства. "Нам треба довести, що влада є ефективним інструментом у руках суспільства", - заявив Гавриш.

Ведучий секції з політичних питань Анатолій Гриценко зазначив, що такого віче, як народний форум досі не було не лише в Україні, але й у Східній Європі. На його думку, акція дозволить людям з громадянською позицією донести її до суспільства. Гриценко також впевнений, що секційна робота форуму пройде успішно.

Керівник оргкомітету форуму, лідер депутатської групи "Разом" фракції "Наша Україна" Олег Рибачук зазначив, що форум, на його думку, чіткий сигнал Банковій. "Ми сподіваємось, що влада нарешті захоче почути голос народу, і президент візьме участь у народному форумі", - підкреслив Рибачук.

Програма народного форуму "За демократичний розвиток України"

14 вересня
День роботи у секціях

8.30-10.30 реєстрація учасників форуму (Палац культури "КПІ", проспект Перемоги, 37)

10.30-12.00 переїзд до залів, де працюватимуть секції

12.00-17.00 робота в секціях

Секція політичних питань
модератор – Анатолій Гриценко, директор УЦЕПД імені Разумкова.
Місце проведення (Будинок кіно, червона зала, Саксаганського,6).

Секція "Інформаційна політика"
Модератор – Володимир Мостовий, головний редактор тижневика "Дзеркало тижня". (Будинок кіно, синя зала, Саксаганського, 6).

Секція "Громадський контроль"
Модератор – Степан Гавриш, керівник парламентської фракції "Демократичні ініціативи". (Будинок кіно, зала засідань, Саксаганського, 4).

Секція соціальних питань
Модератор – Микола Жулинський, народний депутат України. (Спілка письменників, Банкова, 2).

Секція економічних питань
Модератор – Юрій Єхануров, голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва).
Місце проведення уточнюється.

Круглий стіл з питань місцевого самоврядування
Модератор – Мирослав Пітцик, заступник голови Асоціації міст України.
Місце проведення уточнюється.

17.00 Брифінг для журналістів з ведучими тематичних секцій Гриценком, Єхануровим, Жулинським, Мостовим, Гавришем. У брифінгу візьме участь керівник робочої групи форуму Олег Рибачук.

До уваги журналістів

14 вересня вхід до секцій вільний.

15 вересня

Підсумкове пленарне засідання народного форуму "За демократичний розвиток України" (Палац культури "КПІ", проспект Перемоги, 37)
8.30-10.30 реєстрація учасників та гостей
11.00-16.00 пленарне засідання

До уваги журналістів

15 вересня вхід за списками акредитації.
На другому поверсі працюватиме прес-центр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News