Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ході побиття Турчинов розбив лобове скло автомобіля

П'ятниця, 13 вересня 2002, 19:00
Помічника народного депутата, члена фракції БЮТ, Олександра Турчинова працівниками Державної податкової адміністрації було затримано "у ході широкомасштабної операції спрямованої на боротьбу з "відмиванням" брудних грошей".

Так пояснили свої дії працівники ДПАУ в офіційному повідомленні, поширеному в п'ятницю. У ході операції, яка проводилася в Києві, Дніпропетровську, Одесі та в інших місцях України "було затримано групу осіб".

Так, за повідомленням прес-служби ДПАУ, під час проведення операції один з активних учасників групи "конвертаторів" був спійманий на гарячому з дуже значною сумою грошей у Києві, на бульварі Лесі Українки, неподалік офісу партії "Батьківщина". Він представився помічником народного депутата Турчинова, і затриманому було надано можливість зателефонувати, якою він і скористався".

"Під час заповнення протоколу до працівників податкової міліції підскочили особи, які виявилися охоронцями народного депутата Турчинова, і зробили спробу перешкодити здійсненню законних процесуальних дій", - повідомляє податкова адміністрація.

"Незабаром і сам народний депутат Олександр Турчинов, не гаючи часу на представлення, на з’ясування подій, без жодного слова втрутився в ситуацію – настільки енергійно, що розбив правою рукою лобове скло автомобіля, в якому знаходився затриманий і складався протокол", - зазначають автори повідомлення.

Тому, на думку працівників ДПАУ, "посилання пана Турчинова на те, що він вважав правоохоронців невідомими особами, а затримання – нападом, безпідставні".

Як повідомляє прес-служба, "народному депутату пояснили, що відбуваються санкціоновані процесуальні дії податкової міліції. Співробітники міліції були у формі. Проте, пан Турчинов продовжував спроби перешкодити співробітникам податкової міліції у виконанні їх службових обов’язків. Машину із затриманим і речовими доказами – великою сумою грошей – довелося відвести з місця затримання".

"Ніякого побиття народного депутата Турчинова, а тим більше замаху на його життя з боку податкової міліції не було і бути не могло", - йдеться у повідомленні.

Тим часом керівництво Верховної Ради України направило офіційний запит до Державної податкової адміністрації щодо отримання офіційної інформації про інцидент з народним депутатом Олександром Турчиновим.

Про це сказав у п'ятницю на засіданні парламенту Голова ВР Володимир Литвин. Він пообіцяв повідомити кожного депутата про отриману від ДПА інформацію, якщо така надійде, повідомляє УНІАН.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...