Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ вигадав тест, яким можна визначити щирість намірів Кучми

Субота, 14 вересня 2002, 00:00
Колишній спікер Верховоної Ради Іван Плющ заявляє, що про щирість намірів президента провести політичну реформу, можна бути судити після того, як він внесе проекти відповідних законів. "Я чекаю від нього як від суб'єкта законодавчої ініціативи, що він запропонує проект закону про пропорційні вибори", - зазначив Плющ, виступаючи в суботу на Форумі демократичних сил.

Другий проект законів, який має внести президент - "про владу в Україні, де мають бути закріплена виборність влади". Третій має стосуватися змін до Конституції. Тільки після цього можна буде судити, що мав президент на увазі у своєму зверненні до громадян України 24 серпня, вважає екс-спікер.

"Як його розуміти – у лютому він каже "тільки через мій труп" пропорційна система виборів, а сьогодні ні. В травні каже, що "я не проти, щоб губернаторів обирали, а у вересні - "набридли ці революції", зазначив Плющ.

Іван Плющ також заявив, що Верховна Рада на початку своєї роботи мала можливість створити більшість у 300-340 депутатів. "Але на Банковій вирішили сформувати її без блоку "Наша Україна", щоб провести політичну реформу, ініційовану президентом". На його думку, суть цієї реформи полягає у тому, що більшість має призначатися президентом.

Плющ розкритикував інформаційну політику адміністрації президента, яка "заангажувала всі загальнонаціональні телеканали". "Ну це вже взагалі!", - емоційно сказав екс-спікер.

Щодо касетного скандалу Плющ зазначив, що він "розпочався з апартаментів президента", тож там і треба шукати його організаторів.

"Я не знаю, хто це все організував, але добре поінформований, які політичні сили і під яким проводом організували усунення уряду Віктора Ющенка". Плющ зазначив, що "9 місяців роботи жовто-блакитного уряду Ющенка" дали для України "небачені результати".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування