МЕДВЕДЧУК НАСКАРЖИВСЯ ПІСКУНУ про наїзди на Кучму

Субота, 14 вересня 2002, 11:44
Адміністрація президента України звернулася до Генеральної прокуратури з проханням дати правову оцінку діям організаторів акції 16 вересня, які заявляють, що метою акції є "психологічний тиск на владу, і, передусім, на президента України", повідомив глава адміністрації президента України Віктор Медведчук.

У інтерв'ю Інтерфакс-Україна на прохання прокоментувати позицію президента України Леоніда Кучми відносно акції "Повстань, Україно!", Медведчук підкреслив: "Право на участь в маніфестаціях, мітингах закріплено в Конституції України. Тому і очікувані акції 16 вересня ми розглядаємо як один зі способів реалізації громадянами своїх законних прав".

Він також зазначив, що "ці акції організовує опозиція, і це також її право". "Більш того, ми зацікавлені в сильній опозиції, яка б стимулювала владу бути більш ефективною", - сказав Медведчук.

"У той же час нас непокоїть, що запланована акція, зі слів її організаторів, має на меті психологічний тиск на владу і, передусім, на президента України. Це буде заважати йому, найвищій посадовій особі в державі, ефективно виконувати свої обов'язки.

Саме тому було направлене звернення адміністрації президента до Генеральної прокуратури з проханням дати правову оцінку таких дій", - підкреслив глава адміністрації президента.

Медведчук вважає дуже важливим, щоб "реалізація прав одними громадянами - учасниками мітингів, маніфестацій - не заважала іншим людям працювати, вчитися, лікуватися, відпочивати". "У той же час акції 16 вересня, якщо вони будуть проходити так, як планують їх організатори, можуть створити серйозні проблеми для значної частини наших громадян", - сказав він, підкресливши, що завдання влади і правоохоронних органів "зробити все, щоб цього не сталося".

"Влада повинна зробити і зробить все необхідне, щоб в однаковій мірі були захищені всі громадяни України", - підкреслив Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування