Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники "дев`ятки" і "Нашої України" домовилися про більшість з участю Ющенка

Субота, 14 вересня 2002, 15:20
Народні депутати Сергій Тігіпко і Юрій Костенко розробили узгоджений проект угоди про створення політичної коаліції, яка називатиметься "Економічне зростання для добробуту кожного".

Як повідомив Тігіпко в інтерв'ю журналістів, остаточно він узгодив цей документ з Костенком у суботу зранку, і найближчим часом його буде роздано лідерам пропрезидентських фракцій "для доопрацювання".

На думку лідера "Трудової України", на основі цих документів вже наступного сесійного тижня (у кінці вересня) може бути створена парламентська більшість.

Крім угоди про створення коаліції, Тігіпко та Костенко підготували заяву про створення коаліції та документ про організаційні засади коаліції.

Тігіпко зазначив, що Костенко брав участь в підготовці цих документів за домовленістю, яка була досягнута на цьому тижні під час переговорів у кабінеті Литвина за участю спікера, Ющенка, Костенка та Тігіпка.

Лідер "Трудової України" ствердно відповів на питання, чи зазначене в проектах документів питання коаліційного уряду. Він також повідомив, що представництво у новому уряді передбачається у пропорції до чисельності фракцій-учасників коаліції на момент підписання угоди.

Водночас, відповідаючи на питання про позицію "Нашої України", яка не хоче створювати більшість з усіма фракціями, наприклад, з СДПУ(О), Тігіпко сказав: "Чому ми повинні відкидати ще одну силу". "Треба працювати більш конструктивно", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування