Генпрокуратура знає, де монтувалися записи Мельниченка

Субота, 14 вересня 2002, 18:20
Генеральна прокуратура Україна має намір доручити проведення експертизи записів колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка Бюро судово-криміналістичної експертизи України з залученням фахівців 5-6 провідних країн світу.

Як повідомив у суботу на прес-конференції в Києві генеральний прокурор України Святослав Піскун, з "справи Гонгадзе" "створюється спеціальна міжнародна слідча група, до якої будуть залучені експерти зі США, Франції, Великобританії". "Ми з ними порадимося, знайдемо фахівців і доручимо провести експертизу цьому бюро з залученням фахівців провідних країн світу, що залучать свою техніку, апаратуру і методику проведення експертизи", - сказав він.

Генпрокурор відмовився відповідати на запитання, з яких конкретно країн будуть задіяні фахівці для експертизи "плівок Мельниченка", однак відзначив, що буде представлені американська сторона та європейські країни. "І тоді ми з'ясуємо, чи мають право на існування ці записи як доказ у справі про убивство Георгія Гонгадзе, чи ні", - підкреслив він.

За словами Піскуна, він ніколи не говорив, що "там (у "плівках Мельниченка") немає автентичних записів". "Вони є, і це підтверджується показаннями народних депутатів, що впізнали свої голоси, і стверджують, що така розмова була. Але встановлено, що частина записів на сто відсотків змонтовані. Я не говорю, що всі, а частина", - підкреслив він.

За його словами, у Генпрокуратурі є висновок експертизи, відповідно до якої "плівки Мельниченка" були змонтовані". "Встановлені макети монтажу - те, з чого монтувалося, встановлено, де монтувалося", - сказав Піскун.

Генпрокурор також звернув увагу на той факт, що експерти "Бэк-Тэк", що підтвердили автентичність "плівок", працювали з записами, наданими Мельниченком, тривалість яких складала 7 хвилин 45 секунд.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...