Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чи допоможе глухому президенту добрий хірург?

Субота, 14 вересня 2002, 19:17
"Україну, унікального стратегічного партнера Заходу, викинуто на узбіччя Європи", - заявив голова парламентського комітету з Євроінтеграції Борис Тарасюк, виступаючи на Форумі демократичних сил.

Він вважає незадовільним те, що "Україні разом з тоталітарною Білоруссю готують статус спеціального сусіда". На думку екс-міністра закордонних справ, міжнародний імідж держави дискредитував глава держави та виконавча влада, які нині роблять вигляд, що його рятують.

За його словами, результати виборів довели, що народ прагне змінити владу, але вона "цинічно і зухвало перекроїла результати виборів". Тарасюк критично оцінює політичну реформу, яку ініціював президент. Він згадав два проекти договору про спільні дії, які "Наша Україна" пропонувала ще на початку діяльності нового парламенту, але "які Кучма відкинув". Форум, на думку народного депутата, є останньою пропозицією Кучмі до діалогу.

Тарасюк закликав людей вийти на вулицю, якщо президент знову не почує вимог.

"Президент має піти", - таке гасло народний депутат Володимир Філенко вважає визначальним у нинішній ситуації в Україні. Під час виступу у політичній секції він заявив, що вихід з кризи бачить в масових акціях протесту та дострокових президентських і парламентських виборах.

Наступна Верховна Рада має, на думку Філенка, обиратися за новим пропорційним законом. Причини політичної кризи народний депутат бачить у тому, що гасла незалежності і демократії у кінці 80-х перехопила стара номенклатура, яка зберегла владу, і стала діяти за схемою "влада-гроші-влада".

Володимир Філенко вважає, що в результаті президентських "реформ" відбулася значна поляризація суспільства за доходами, у результаті чого в Україні не з’явився середній клас. Початком справжніх реформ він назвав результати діяльності уряду Віктора Ющенка.

"Але добрий хірург допоможе поганому танцюристу", - підсумував свій виступ у політичній секції Володимир Філенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування