Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "Новому каналі" революція. З цензурою не пов'язана

Неділя, 15 вересня 2002, 00:00
Починаючи з понеділка, 16 вересня, "Новий канал" переходить на нову сітку мовлення, і саме з цим пов'язане зміна ведучих програми "Репортер" Андрія Шевченка та Іванни Найди. Про це повідомив "Українській правді" голова правління ЗАТ "Новий канал" Олександр Ткаченко.

Як раніше повідомлялося, починаючи від понеділка Андрій Шевченко та Іванна Найда не вестимуть "Репортер", а Ігор Куляс не буде випусковим редактором новин каналу.

Як сказав Ткаченко, зміни стосуватимуться не тільки зазначених, але й "майже всіх" журналістів каналу, оскільки у новому сезоні телекомпанія значно скорочує обсяг новин: денний і нічний випуски триватимуть 5 хвилин, вечірній – 15.

За словами Ткаченка, це відбувається через "комерційний підхід" у діяльності телекомпанії і збільшення частки "комерційних проектів" у сітці мовлення. "Оскільки змінюється формат новин, то зменшується хронометраж всіх рубрик, в тому числі і політичних", - також сказав він.

Ткаченко назвав "випадковим" збіг з подіями 16 вересня зміну сітки мовлення на каналі. Він відкинув припущення про те, що це пов'язано з посилення політичної цензури на українському телебаченні. За його словами, процес зменшення новин характерний для всіх телекомпаній світу.

Керівник "Нового каналу" також повідомив, що в результаті зміни формату "Репортера" журналісти каналу будуть задіяні у підготовці документальних проектів.

Раніше депутат Микола Томенко оприлюднив механізм "темників" – прямого втручання адміністрації президента в діяльність приватних телеканалів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...