Кучма не прийшов на Форум демсил, тому що його неправильно запросили

Неділя, 15 вересня 2002, 13:41
Президент України Леонід Кучма висловив готовність вивчити пропозиції форуму "За демократичний розвиток України" і обговорити їх із його ініціаторами.

Про це говориться в листі-зверненні президента до учасників форуму, зачитаному представником адміністрації глави держави Валерієм Ващевським на засіданні в неділю.

Президент також відзначив, що завдання форуму є актуальними і "відбивають щирі прагнення" демократичних сил позитивно впливати на процес політичних і соціально-економічних перетворень.

Кучма подякував за запрошення взяти участь у форумі, у той же час відзначивши, що не мав можливості ознайомитися ні з програмою заходу, ні зі списком його учасників. "Така форма запрошення суперечить практиці, що застосовується в цивілізованих країнах світу", - відзначає президент.

У листі також підкреслюється, що президент неодноразово виступав за діалог влади й суспільства і залишається на такій само позиції і сьогодні. "Переконаний, що починати його (діалог - ІФ) необхідно зі спільної підготовчої роботи", - відзначає Кучма.

На думку президента, цей діалог із самого початку повинен бути настроєний на конструктив, що передбачає готовність сторін вислухати один одного і досягти конкретних результатів. Кучма також вважає, що рішення про удосконалення державного устрою повинне прийматися в стінах парламенту. "На жаль, мені дотепер не відомо ваше ставлення до запропонованого підходу", - звернувся глава держави до лідера "Наший України" Віктору Ющенко.

Президент також відзначає, що був здивований "не тільки тоном, але і мотивами", з яких глава держави повинен прийти у визначене місце й у визначений час.

Він ще раз висловив готовність до діалогу, нагадавши, що Україна останнім часом демонструє найвищі на пострадянському просторі показники економічного росту. Президент виразив упевненість, що ця тенденція збережеться й у майбутньому, "якщо політичний екстремізм, заснований на особистих амбіціях, не поверне країну на рубіж десятилітньої давнини".

Інтерфакс-Україна

Повний текст листа Леоніда Кучми до Віктора Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування