"Наша Україна" розвіює головний міф про Ющенка

Неділя, 15 вересня 2002, 16:10
Блок Віктора Ющенка "Наша Україна" виступає "за розвиток добросусідських відносин з усіма державами, перш за все з Російською Федерацією", йдеться у заяві, розповсюдженій прес-службою блоку у неділю

Як зазначається в документі, причиною його написання стало те, що "останнім часом через підконтрольні владі засоби масової інформації суспільству нав’язується викривлена позиція блоку політичних партій "Наша Україна" щодо "російського питання".

Насправді ж, як наголошується у заяві, блок "Наша Україна" представляє прагматичні сили, які в своїй політиці і діяльності ніколи не сповідували ідей, що могли б зашкодити дружнім стосункам між Україною та Росією. Представники блоку усвідомлюють, що Росія – найбільший економічний і торговельний партнер України і наша держава має бути зацікавленою у цьому партнерстві" . Однак, йдеться далі у заяві, для розвитку ефективного економічного співробітництва слід позбутися методів тиску і тіньової гри, а також необхідно зруйнувати старі стереотипи, які й досі заважають деяким представникам еліт обох країн мислити по-новому у світі, що давно змінився.

"Україна та Росія є важливими учасниками глобальної системи міжнародних відносин. Від розвитку стабільних партнерських відносин залежить стабільність і безпека не лише двох держав і народів, а й усієї Європи і, без перебільшення, світу в цілому. Ми вітаємо активізацію конструктивних стосунків Росії з європейськими інститутами і стоїмо на позиції, що Україна має підтримувати активний діалог як з Росією , так і з Заходом. Стратегічною метою України має бути європейська і євроатлантична інтеграція".

Також блок "Наша Україна" рішуче виступає проти експлуатації мовного, релігійного, питання, проти "розігрування російської карти" у брудних політичних іграх антиукраїнських сил, що заважає консолідації українського суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...