Фельдману дозволили знову стати банкіром

Неділя, 15 вересня 2002, 18:17
Луганський апеляційний суд завершив розгляд скарги колишнього віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана на вирок Артемівського місцевого суду, яким колишній банкір був засуджений до дев'яти років позбавлення волі.

Суд залишив без змін вирок Артемівського місцевого суду, повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації.

За оцінкою ДПАУ, "суд об'єктивно і кваліфіковано оцінив справу". "Таким чином, вирок про позбавлення Бориса Фельдмана волі на дев'ять років - за розкрадання та ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах - остаточно набув законної сили".

Як повідомляє кореспондент УП, при цьому додаткове покарання у вигляді заборони на термін 3 роки займати посади в банківській сфері апеляційний суд відмінив, оскільки це покарання, записане в резолюційній частині вироку, насправді в Артемовськом суді не виголошувалося.

На думку адвокатів, тим самим, фактично, апеляційна інстанція погодилася із твердженнями захисників Фельдмана про те, що при розгляді кримінальної справи і постанові вироку судом першої інстанції була допущена фальсифікація.

Суд виніс окрему ухвалу щодо адвокатів Федура та Агеєва - він наполягає на порушенні щодо них дисциплінарної справи та позбавлення їх ліцензії на право здійснювати адвокатську діяльність.

Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що захисники засудженого Фельдмана "умисно грубо порушувули свої обов'язки в судовому процесі, нехтували адвокатською етикою, виявляли неповагу до суду і намагалися затягнути судовий розгляд", зазначає ДПАУ. За словами кореспондента УП, у своєму виступі Агеєв серед іншого говорив про неприпустимість встановлення в Україні фашистської диктатури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування