Медведчук вже знає, скільки людей візьме участь в акціях 16 вересня

Неділя, 15 вересня 2002, 18:25
Голова адміністрації президента України Віктор Медведчук сподівається, що 16 вересня, у день акцій опозиції, у Києві "не відбудеться нічого особливого і, тим більше, надзвичайного".

Коментуючи в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у неділю майбутні акції, Медведчук зазначив: "Частина наших співгромадян вирішила висловити свою політичну позицію за допомогою мітингів та демонстрацій. Вони мають на це повне конституційне право".

З іншого боку, вважає голова адміністрації президента, "ті, хто не бере участі в акціях, повинні з розумінням поставитися до тимчасових незручностей. Більш того, влада та правоохоронні органи повинні зробити все, щоб їм ніхто не заважав".

Відзначивши, що в Києві мешкає 3 мільйони осіб, а демонстрантів буде кілька тисяч, або менш одного відсотка від цього числа, Медведчук підкреслив, що 16 вересня кияни повинні мати можливість спокійно і вчасно дістатися до місця роботи або навчання. "По місту повинні безперешкодно пересуватися машини швидкої допомоги, міськгазу, пожежних та інших служб", - сказав він.

Медведчук звернувся до демонстрантів із проханням: "Не забувайте, що Київ - столиця нашої держави, одне з найстарших міст Європи, якому вже більш 1500 років, у ньому знаходяться пам'ятники культури й архітектури світового значення. Постарайтеся, щоб ранком 17 вересня Київ був би таким же гарним і чистим, як і сьогодні".

Відповідаючи на питання про намір деяких представників "Нашої України" провести свої вуличні акції не 16-го, а 29 вересня, Медведчук сказав: "Може видатися дивним, але влада зацікавлена в існуванні єдиної опозиції, - мітинги в столиці відбувалися б рідше. А то зараз у кожного отамана своя демонстрація".

"Громадяни України мають повне право на вільне висловлення своєї політичної позиції, у тому числі шляхом мітингів і демонстрацій. Єдине, що я хотів би нагадати - 29 вересня в Києві - день пам'яті жертв Бабиного яру, і мені здається, що призначати політичне дійство на цю скорботну дату було б не цілком коректно з моральної точки зору", - сказав глава президентської адміністрації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування