У неділю у Вашингтоні та інших американських містах вшановували пам'ять Георгія Гонгадзе

Понеділок, 16 вересня 2002, 10:26
У неділю в кількох американських містах відбулася акція "Реквієм-2002. Обличчям до правди".

Акцію з нагоди других роковин зникнення і вбивства Георгія Ґонґадзе зорганізували Форум українських студентів Америки та Фундація Ґонґадзе. Нею було передбачено пікетування українських дипломатичних представництв у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго, Лондоні, Берліні, Празі, Парижі, відслуження панахид в українських церквах США, проведення студентських раллі тощо.

А головною подією акції став мітинг-реквієм біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Вашингтоні. Незважаючи на зливу, сюди прийшло майже 200 осіб. Серед них вдова Георгія - Мирослава Гонгадзе та дві його доньки-близнюки Нана й Соломія, які тримали в руках державний прапор України.

Тут же українські студенти, які навчаються в США, колишній народний депутат України Олександр Єльяшкевич і колишній охоронець Кучми Микола Мельниченко, представники Дому свободи й Комітету захисту журналістів, які підтримали акцію.

На мітингу виступили активісти української громади США Михайло Савків та Орест Дейчаківський, а також Мирослава Ґонґадзе та Олександр Єльяшкевич, який, зокрема, сказав: "Марно сподіватися, що генеральна прокуратура України розслідуватиме вбивство Ґонґадзе. Це все одно, якби американці довірили розслідувати теракти 11 вересня минулого року рухові "Талібан" й Усамі бен Ладену. Справжні вбивці Георгія сядуть на лаву підсудних лише тоді, коли народ змете диктатуру".

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування