Есдеки та "Наша Україна" увіллються в одну більшість?

Понеділок, 16 вересня 2002, 11:26
Народний депутат України Дмитро Табачник висловлюється за те, щоб до створюваної на базі п'яти фракцій парламентської більшості, про яку було оголошено на Форумі демсил у неділю, приєдналися фракція "Регіонів України" та СДПУ (О). Об этом один з лідерів партії "Трудова Україна" заявив в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі Інтер у неділю.

Відповідаючи на питання ведучого, Табачник, зокрема, сказав: "Мені б хотілося, щоб обов'язково в цю більшість увійшли дві великі фракції, значні, котрі ініціювали в числі 9 інших коаліційну більшість і брали участь у підготовці документів. Це, у першу чергу, фракція "Регіони України", – 37 народних депутатів, і соціал-демократична (об'єднана) партії – 36 народних депутатів".

Крім того, за словами народного депутата, до такої більшості повинні приєднатися ще дві фракції, що у числі "дев'ятки" ініціювали ідею створення більшості, - "Народовладдя" та "Народний вибір". У такому випадку, прогнозує Дмитро Табачник, "більшість може перейти за 300 народних депутатів, тобто складатиме конституційну більшість у Верховній Раді, що саме по собі є основним інструментарієм для проведення політичної реформи, про яку говорить і президент, і політики, і аналітики-оглядачі".

Народний депутат висловив надію, що "питання приєднання цих фракцій – це тільки справа часу, повязана з тим, що технічно сьогодні неділя, і можливо, не всі підписанти знаходяться в Києві".

Як повідомлялося, у неділю, 15 вересня під час роботи Форуму "За демократичний розвиток України", народні депутати Сергій Тігіпко та Юрій Костенко повідомили про те, що п'ять парламентських фракцій підписали договір про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді.

Ввечері в неділю, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" лідер СДПУ (О), голова адміністрації президента Віктор Медведчук висловив думку, що парламентська більшість повинна формуватися навколо пропозицій президента та у стінах парламенту, а не на "наукових конференціях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування