Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Участь у київських мітингах 16 вересня може каратися позбавленням волі до 3 років

Понеділок, 16 вересня 2002, 12:08
Міліція Києва не буде перекривати руху в центрі столиці під час проведення акції протесту, запланованої на понеділок, заявляє заступник начальника Головного управління МВС у столиці Віктор Ратушняк.

В інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна він сказав: "Адміністрація міста не приймала жодних рішень перекривати рух, тому таких дій з боку міліції не буде. Якщо ж учасники акції перекриють рух, то такі дії спричинять за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 279 Кримінального Кодексу України".

Дана стаття передбачає покарання за блокування транспортних комунікацій шляхом спорудження перешкод або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспорту або створило небезпеку для життя людей. Даний злочин спричиняє відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до п'ятдесятьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт терміном до двох років, або арешт терміном до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.

Ратушняк відзначив, що кримінальна відповідальність буде поширюватися як на організаторів, так і на учасників акцій.

За словами заступника начальника столичного головкому, у Київ з регіонів уже прибуло близько 1,5 тис. осіб. "Міліція не перешкоджатиме просуванню учасників акції до центра столиці. Є рішення суду про заборону проведення акцій у центрі Києва - нехай вони його виконують. Ми ж будемо охороняти суспільний ладу", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання агентства про можливу кількість міліціонерів, що будуть задіяні для охорони суспільного ладу, Ратушняк зазначив, що столичні правоохоронці в понеділок несуть службу в посиленому варіанті, продовження якого залежить від того, "як буде протікати акція". "Міліція готова до можливих непередбачених ситуацій", - підкреслив він.

Ратушняк також повідомив, що ніхто не буде перешкоджати і рухові транспорту в Києві, однак "підозрілі машини будуть перевірятися".

Відповідаючи на питання агентства про перевірки автобусів при під'їзді до Києва, він повідомив, що автобуси, дійсно, зупиняють, але тільки для того, щоб повідомити про судове рішення та звернутися з проханням дотримуватися суспільного порядку. В даний час у столичної міліції немає інформації про можливу кількість учасників акції. Також немає інформації про масові перевірки, що нібито проводяться на залізничному вокзалі.

Тим часом народний депутат, голова Незалежної профспілки гірників України і КСПУ Михайло Волинець заявив про намір установити наметове містечко в Києві представниками вільних профспілок.

В акціях протесту візьмуть участь представники організацій-членів КСПУ, зокрема, НПГУ і Вільної профспілки учителів Львова. Виступ представників Конфедерації буде проходити в рамках загальних виступів опозиційних сил, при цьому представники профспілок акцентуватимуть додаткову увагу на соціально-економічних проблемах шахтарів, учителів, працівників транспорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...