Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське посольство злякалося українських студентів

Вівторок, 17 вересня 2002, 09:14
У понеділок 16 вересня у Вашингтоні відбулося пікетування українського посольства у рамках акції "Реквієм 2002: Обличчям до Правди".

Приблизно двадцятеро активістів і представників регіональних відділень Форуму українських студентів Америки розпочали акцію об 11-й годині за місцевим часом. Вони провели збір підписів під зверненням до українських дипломатів, запалили свічки й вшанували хвилиною мовчання пам'ять Георгія Гонгадзе та усіх українських журналістів, громадських і політичних діячів, які загинули в Україні за роки її незалежності. Пікетування проходило мирно і без жодних ускладнень.

Спочатку учасники акції були дещо здивовані значною кількістю вашингтонської поліції, яка прибула на місце начебто для захисту дипломатичного представництва України від "кількасот радикально налаштованих екстремістів". За словами одного з поліцейських, який спілкувався з пікетниками, саме така інформація надійшла до столичної поліції з боку посольства.

Як зазначив Сергій Куделя, голова Форуму українських студентів Америки і один з організаторів пікетування, відповідні правоохоронні органи Вашингтону було заздалегідь повідомлено про наміри, час і місце проведення акції. Ніяких заборон чи заперечень щодо проведення пікетування перед українським посольством з боку американської влади не було.

Крім того, згідно з чинними положеннями проведення громадсько-політичних акцій у Вашингтоні, які не порушують громадського порядку, не перешкоджають рухові транспорту та з кількістю учасників менше сотні не потребує отримання на це дозволу.

Під кінець пікетування Сергій Куделя від імені учасників акції передав представникові посольства звернення українських студентів до посла Костянтина Грищенка. Звернення прийняв генеральний консул Валентин Наливайченко. На акції біля українського посольства в столиці США були присутніми представники американських і міжнародних засобів інформації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: