Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі не розуміють, чому за два роки не знайшли вбивць Гонгадзе

Вівторок, 17 вересня 2002, 09:32
В Європі стурбовані темпами розслідування в Україні справи про вбивство опозиційного журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це повідомили в понеділок джерела в Європейському союзі та ОБСЄ.

У другу річницю зникнення українського журналіста Євросоюз досі чекає, що Україна проведе повне й прозоре розслідування справи Ґонґадзе, повідомила речниця верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єра Солани.

За словами Крістіни Галляк, українські власті неодноразово обіцяли представникам Євросоюзу, що розслідують убивство Ґонґадзе. Галляк зазначила, що ЄС підтримує наміри генерального прокурора України повідомити Раді Європи нові дані у справі Ґонґадзе. Водночас в ОБСЄ висловили здивування, що за два роки українська влада не спромоглася знайти винуватців смерті журналіста.

Представник ОБСЄ в справах преси Фраймут Дуве звернувся до українського керівництва з закликом якомога швидше розслідувати справу Ґонґадзе. Дуве збирається говорити про вбивство українського журналіста у виступі на Постійній Раді ОБСЄ, що відбудеться в жовтні.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування