Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Робер Менар знайомиться із матеріалами справи Гонгадзе

Вівторок, 17 вересня 2002, 09:50
Керівник міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Робер Менар розпочав у понеділок знайомство з матеріалами розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе в Генеральній прокуратурі.

Як повідомив "Німецькій хвилі" директор Інституту масової інформації, який є єдиним представництвом "Репортерів без кордонів" на пострадянському просторі, Леонід Звєрєв, Робер Менар у понеділок вступив у права офіційного представника матері зниклого два роки тому журналіста Георгія Ґонґадзе — Лесі та його дружини Мирослави.

Робера Менара прийняв Генеральний прокурор України Святослав Піскун, його заступник Віктор Шокін та слідчі з групи з розслідування справи Ґонґадзе. За словами Леоніда Звєрєва, Робер Менар назвав позитивним те, що Генпрокуратура розпочала діалог, в той час як раніше, попередник Святослава Піскуна Михайло Потебенько взагалі відмовлявся від співпраці з європейськими представниками.

Водночас, Менар вважає, що робити остаточні висновки щодо прогресу у справі Ґонґадзе ще рано. Зокрема, він сповнений рішучості досягти проведення всіх додаткових експертиз, яких вимагає Леся Ґонґадзе. Робер Менар також зустрівся з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Ніною Карпачовою, яка висловила цілковиту підтримку намаганням встановити істину у справі Ґонґадзе та викрити виконавців та замовників його викрадення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування