Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська військова техніка потрапляла в Ірак через німецьких посередників?

Вівторок, 17 вересня 2002, 10:08
У Німеччині в місті Маннгейм прокуратура передала до суду справу про нелегальний продаж товарів військового призначення Іраку. В одному з пунктів обвинувачення йдеться про закупівлю в Україні запчастин для винищувачів типу МіҐ-21.

Про те, що одного німецького бізнесмена підозрюють у незаконній співпраці з Іраком, впливовий журнал "Шпігель" писав ще в лютому. Йшлося про 59-річного Бернда С., який мав свою фірму в місті Пфорцгейм у федеральній землі Баден-Вюртемберг.

Колишній інженер-машинобудівник був посередником: на замовлення Багдада він скуповував по світу військове знаряддя, яке потім через треті країни мало потрапити в Ірак. У понеділок публікації в пресі підтвердили офіційні джерела, які повідомили, що процес може розпочатися ще до кінця цього року. Бернд С. майже рік просидів у слідчому ізоляторі й визнав принаймні частину обвинувачень, які розбито на 5 пунктів.

Один з епізодів стосується України, де фірма підозрюваного мала представництво. Як повідомив "Німецькій хвилі" речник земельного суду в Маннгеймі: "Звинувачення торкається періоду 1997-98 років, коли в обхід санкцій ООН було здійснено поставку запчастин для літаків типу МіГ з України через Йорданію в Ірак". За його словами, головним чином це електронне обладнання для винищувачів, а також бензинові насоси й гальма. Представники органів юстиції ФРН наголосили, що справу порушено за протиправні дії німецького громадянина. Тому говорити про можливі наслідки процесу в Маннгеймі для України вони відмовилися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування