МАСОВІ АКЦІЇ ПРОДОВЖАТЬСЯ НА НАСТУПНОМУ ТИЖНІ

Вівторок, 17 вересня 2002, 11:44
У наступний майбутній вівторок, 24 вересня, на Європейській площі у Києві відбудеться масова акція протесту, повідомив у вівторок член фракції Соцпартії України Юрій Луценко.

Луценко підкреслив, що акція розпочнеться о 10.00 і стане відповіддю на "нічні дії влади по розгону наметового містечка" у ніч на вівторок, 17 вересня.

Він також повідомив, що кожний день, у тому числі й у вівторок о 17.00 на Європейській площі будуть проходити зустрічі лідерів опозиції з народом, які будуть носити "інформаційних характер".

За словами депутата, якщо у нинішню середу не вдасться скликати позачергове засідання Верховної Ради, то вже у наступний вівторок акції опозиції перемістяться під стіни парламенту (наступного тижня Верховна Рада працює у пленарному режимі).

Луценко також повідомив, що на засіданні фракції СПУ у вівторок був підготовлений пакет проектів постанов, зокрема, про початок процедури імпічменту президента України Леоніда Кучми, про відставку глави адміністрації президента Віктора Медведчука, міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова, голову Київської міліції Петра Опанасенка.

Фракція СПУ та інші опозиційні фракції будуть вимагати включення до порядку денного і розгляд цих проектів вже у середу на позачерговому засіданні парламенту, відзначив він.

Депутат також нагадав, що у вівторок вранці відбулася зустріч лідерів опозиції з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, де розглядалося питання про скликання позачергового засідання парламенту. За словами Луценка, спікер відмовився самостійно ініціювати таке засідання, пославшись на те, що це рішення повинне бути прийняте на погоджувальній раді фракцій і груп.

Член СПУ підкреслив, що ліквідація палаткового містечка була "незаконною, тому що для цього необхідне відповідне рішення суду".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News