Мельниченко не відмовляв Генпрокуратурі. Він думає, як їй відповісти

Вівторок, 17 вересня 2002, 13:01
У коментарі УП екс-майор Держохорони Микола Мельниченко спростував повідомлення Генпрокуратури, що ніби він відмовляється надати плівки, апаратуру та свідчення для допомоги у розслідуванні справи Гонгадзе.

"Це брехня. Ніхто не відмовлявся давати свідчення. Генпрокуратура бреше", - сказав Мельниченко. – "Я саме зараз працюю над питанням про надання свідчень. Я і мій адвокат вивчаємо зараз можливість, як краще допомогти у розслідуванні кримінальних справ по обвинуваченню Кучми, Литвина і Кравченка, щодо причетності їх до тяжких кримінальних злочинів у тому числі й організації викрадення Гонагдзе, нападу на Єльяшкевича, торгівлі зброєю та інших".

Разом з тим Мельниченко підтвердив, що запит Генпрокуратури до нього надійшов. "Генпрокуратура надіслала 92 питання, я зараз юридично оформлюю відповіді на ці питання – але це забере певний час. Тому заяви про відмову свідчити – груба брехня. Я тільки 16 вересня отримав питання. Відповіді по всім питанням я дам пізніше".

Колишній майор порадив Генеральній прокуратурі "вивісити повний текст листа, який направлено до Міністерства юстиції США". "Я ніколи не відмовлявся дати техніку для експертизи, але до тієї країни, яку визначить Рада Європи. Але я зараз не розглядаю можливості передачі техніки і оригіналів до України, де керівництво країни – злочинці, а їх мета – знищити речові докази", сказав Мельниченко.

Українська правда

Читайте також:

Мельниченко не віддасть Генпрокуратурі оригінали записів?

Мельниченко – про нові цікаві подробиці

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...