Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступна акція буде більш масштабною – обіцяє опозиція

Вівторок, 17 вересня 2002, 14:25
У рамках парламентського комітету з питань правової політики буде створена слідча комісія для розслідування дій правоохоронних органів стосовно учасників акції протесту опозиції "Повстань, Україно!" 16 вересня" і правової оцінки таких дій.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив лідер Компартії України Петро Симоненко. За його словами, у середу о 18.00 лідери опозиційних фракцій проведуть зустріч із представниками іноземних держав в Україні, на якій обговорять політичну ситуацію у країні.

Симоненко також повідомив, що у вівторок ранком лідери фракцій Компартії, Соцпартії і БЮТ зустрічалися з головою Верховної Ради Володимиром Литвином і зажадали скликати позачергове засідання парламенту. За словами лідера комуністів, у вівторок щодо цього питання відбудеться засідання єднальної ради парламенту.

Він також відзначив, що 24 вересня опозиція має намір провести у Києві більш потужну акцію протесту.

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що опозиція продовжить боротьбу з існуючим режимом. Вона повідомила, що люди, що напали на наметове містечко, були озброєні "так, начебто збиралися на війну".

За словами Тимошенко, стражі порядку діяли агресивно стосовно мешканців наметового містечка, серед яких були жінки і люди похилого віку. Вона також підкреслила, що жодної зброї у таборі не було, і ніхто з тих, хто знаходився в наметах, не проявляв агресії.

За її словами у таборі знаходилося близько 1000 чоловік, і не було ніякої можливості підвезти їм продукти і матраци.

Тимошенко повідомила, що народні депутати, що знаходилися у наметовому містечку, намагалися захистити людей, але їх теж били і знущалися з них. Симоненко повідомив, що був побитий депутат-комуніст Юрій Соломатин.

За словами Тимошенко, офіс партії "Батьківщина" виглядає як лазарет", оскільки там знаходяться поранені. За її словами, люди не можуть і не хочуть повертатися додому, тому що бояться провокацій.

Лідер БЮТ заявила, що вже підготовлено звернення до міжнародної громадськості з викладом позиції трьох сил по ситуації в Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування