Кінах буде турбуватися про долю арештованих антикучмістів

Вівторок, 17 вересня 2002, 16:47
Погоджувальна рада Верховної Ради у вівторок одноголосно підтримала заклик опозиції негайно звільнити з-під арешту людей, затриманих під стінами адміністрації президента України.

Про це журналістам після погоджувальної ради повідомив лідер Української республіканської партії "Собор", народний депутат Анатолій Матвієнко (БЮТ).

З цим закликом опозиція звернулася до присутнього на засіданні погоджувальної ради прем'єр-міністра Анатолія Кінаха, з тим, щоб він посприяв звільненню учасників акції. За словами Матвієнка, Кінах пообіцяв сприяти цьому процесу.

Депутат підкреслив, що представники опозиції звернулися з проханням звільнити учасників акції вже до 17.00 вівторка з тим, що на цей час призначена зустріч на Європейській площі у Києві. Він повідомив, що на даний момент затримано близько 30 учасників акції.

Опозиційні фракції українського парламенту наполягають на тому, щоб в майбутній вівторок сесійне засідання почалося зі звіту комісії з розслідування подій 16 вересня, сказав Матвієнко.

За його словами, в ході погоджувальної ради ініціативу про проведення в середу, 18 вересня, позачергового пленарного засідання парламенту підтримали тільки чотири фракції – "Наша Україна", БЮТ, Соцпартія і Компартія України, інші проголосували проти.

Тим часом прем'єр Анатолій Кінах заявив на зустрічі з президентом Румунії Іоном Ілієску, що в Україні зберігається стабільна політична ситуація.

В умовах перехідного періоду, "коли проходять складні процеси", необхідно укріпити зв'язок суспільства і влади, сказав Кінах. "Громадяни повинні розуміти логіку дій влади і на цій основі закріпляти довіру до неї і держави загалом", - підкреслив він, додавши, що населення оцінює дії владних структур, передусім, за зростанням добробуту громадян, "можливістю виховувати дітей і упевненістю в завтрашньому дні". "Життя продовжується", - підсумував Кінах.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування