Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головне для Литвина – щоб у Києві панували мир та спокій

Вівторок, 17 вересня 2002, 18:38
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин спокійно ставиться до минулої акції протесту 16 вересня і вважає, що з цього необхідно зробити відповідні висновки. Таку думку він висловив журналістам після зустрічі з президентом Румунії Іоном Ілієску у вівторок у Києві.

Спікер підкреслив, що, насамперед, право кожної людини, громадянської організації або політика на публічне висловлення своїх позицій повинне бути гарантовано. У той же час, вважає Литвин, необхідно розуміти усю відповідальність за такі дії.

Він підкреслив, що в понеділок це право "було реалізовано учасниками акції, незважаючи на рішення суду". "Акція пройшла мирно і спокійно", - зазначив спікер.

Він нагадав про те, що в ніч з 16 на 17 вересня наметове містечко було знято й у зв'язку з цим опозиція вважає, що до учасників акції було застосовано насильство. Разом з тим, представники правоохоронних органів це заперечують.

Спікер повідомив, що на погоджувальній раді затверджений текст звернення Верховної Ради, в якому парламент висловлює свою стурбованість існуючою ситуацією і вимагає звільнити арештованих учасників акції.

Литвин підкреслив, що головним для нього залишається те, щоб "мир і спокій були гарантовані людям, що живуть у Києві".
Він додав, що "потрібно глибше дивитися на ці процеси", оскільки "Україна спливла словами, і дехто безвідповідально намагається проводити неоголошену війну".

Спікер відзначив, що із ситуації, що склалася, необхідно зробити відповідні висновки і парламент "не може на це не відреагувати". Литвин повідомив, що у вівторок під час пленарного засідання ця ситуація буде обговорюватися, підкресливши, що "не можна включати парламент у ці події".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування