Гавриш: у тому, що Ющенко став опозиціонером, винен... Кучма

Вівторок, 17 вересня 2002, 20:08
"Зараз головне для влади – не ображатись, не бажати знайти ворогів і відмовитись від ультиматумів. Влада має продемонструвати відповідальність за національну історію", - таку точку зору висловив лідер парламентської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш на прес-конференції у Харкові.

На його думку, участь "Нашої України" в акціях не може бути причиною, щоб відмовитись від ідеї коаліційного уряду за її участю. "Взагалі не треба говорити, хто де був 16-го числа, - підкреслив він. – "Треба говорити, щоб 19, 20, 21, 22 вересня ми були в конкретнім кабінеті або залі міста Києва за столом переговорів, створили робочу групу і напрацювали політичну угоду, яка всіх об єднає".

На думку депутата ця угода має створити правові умови до переходу до іншої системи влади, зокрема до формування уряду парламентом. Гавриш вважає, що якщо б у своєму зверненні до Форуму демократичних сил Кучма "запропонував Форуму пересісти за круглий стіл за участю президента, щоб публічно знайти підстави для підготовки пакту політичних еліт України", його лист-звернення було б сприйнято більшістю делегатів інакше.

Відсутність такої пропозиції і сама неучасть голови держави у Форумі "на жаль, дали можливість опозиції переконати Ющенка, що найшвидший діалог можна знайти на вулиці".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування