Кучма образився та "ушився" з Києва, щоб не зустрічатися з опозицією

Середа, 18 вересня 2002, 10:55
Президент України Леонід Кучма відмовився зустрічатись з представниками опозиції, які планували передати йому резолюцію мітингу 16 вересня з вимогою про його відставку. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив лідер Української республіканської партії "Собор", член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко.

Депутат розповів, що він упродовж двох днів зв'язувався з главою адміністрації президента України Віктором Медведчуком і той обіцяв йому організувати зустріч представників опозиції з президентом. Матвієнко зазначив, що Медведчук лише в середу переговорив з главою держави, але Кучма відмовився від зустрічі.

Глава АП повідомив Матвієнку, що президент вважає образливою резолюцію мітингу, що відбувся у рамках акції "Повстань, Україно!", і він не може зустрічатись з парламентаріями, які хочуть передати це звернення.

При цьому Матвієнко зауважив, що для опозиції теж "не дуже приємно зустрічатись" з президентом, який, за його словами, "підозрюється у скоєнні злочинів", але в ім'я України вони готові були піти на це.

Матвієнко підкреслив, що відмова президента означає, що він не хоче діалогу, і опозиція розцінює це як зневагу до народу.

Лідер УРП "Собор" повідомив, що опозиція все ж таки відправить офіційно резолюцію Кучмі та повідомлятиме громадськість про те, що президент України вважає "стотисячний мітинг нікчемною акцією, яка не заслуговує на увагу".

У середу вранці Кучма відправився до Одеси, щоб зустріти там президента Румунії Іона Ілієску, що вилітає з Києва об 11-00 повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування