Звільнення редактора "Сегодня" може бути політичним

Четвер, 19 вересня 2002, 16:06
Фундатор і колишній головний редактор щоденної всеукраїнської газети "Сегодня" Олег Нипадимка не виключає, що несподіване його звільнення з посади може носити політичний характер. Про це йдеться в повідомленні для ЗМІ від газети "Сьогодні".

Як відзначається в повідомленні, в інтерв'ю журналістам Нипадимка сказав: "Те, з якою квапливістю все відбувалося, схиляє саме до цієї версії". За його словами, по-перше, "ні мені, ні колективу редакції засновники не назвали причину, за якою я повинен писати заяву про звільнення". По-друге, текст заяви був вже зазделегідь підготовлений. За словами Нипадимки, "мені рекомендували тільки поставити свій підпис, що я і зробив, щоб не розпалювати обстановку в редакції".

По-третє, за його словами, нове керівництво заявило, що не збирається докорінно щось міняти в стратегії розвитку газети. "Ось чому я не виключаю, що комусь прийшлася не до душі політика газети та її вільнолюбні пориви. Мені дуже шкода, що це відбувається якраз в той момент, коли газета набрала оберти і динамічно розвивається", - сказав колишній головний редактор "Сегодня".

Говорячи про свої плани на майбутнє, Нипадимка заявив: "Вважаю, що я не останній журналіст в цій країні. Тому, думаю, знайду можливість реалізувати себе в іншому виданні, як би важко мені не було залишати своє дітище". Нипадимка також не виключає, що найближчим часом буде створено новий проект, куди він піде зі своєю командою.

18 вересня в редакції газети "Сегодня" сталася зміна головного редактора. Як повідомив журналіст газети, що побажав залишитися неназваним, засновники газети приїхали в редакцію газети із заздалегідь підготовленою заявою і, нічого не пояснюючи, запропонували Нипадимці її підписати, що він і зробив.

Обов'язки головного редактора буде виконувати Валерій Вихованець, який до цього був першим заступником головного редактора.

Між тим у номері газети за четвер все ще вказується призвіще Нипадимки в якості головного редактора.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування