Помер колишній депутат Агафонов

Четвер, 19 вересня 2002, 18:17
У четвер в лікарні Дніпропетровська помер народний депутат минулого скликання Микола Агафонов, повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна адвокат Андрій Федур, який захищав його інтереси по ряду кримінальних справ, порушених Генпрокуратурою.

Минулої суботи 54-річний Агафонов з інсультом був доставлений до лікарні, де був прооперований. "Не приходячи до тями, він помер сьогодні близько 12 години", - відзначив адвокат.

З його слів, після закінчення депутатських повноважень Агафонова відмовилися поновити на посаді генерального директора агрофірми "Наукова" (селище Таромське Дніпропетровської області).

Питання про похорони Агафонова вирішать найближчим часом його рідні, зазначив Федур.

Агафонов важко хворів, переніс 2 онкологічні операції - в 1996 і 1999 роках. Крім того, у нього був цукровий діабет і гіпертонія 3-ої стадії, він був визнаний інвалідом 2-ої групи.

22 січня 1997 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактами розкрадання держмайна в особливо великих розмірах посадовими особами радгоспу "Науковий" (Дніпропетровська обл.) і незаконного використання громадянами України валютних рахунків за межами країни. При розслідуванні цієї справи отримані дані, на підставі яких 14 вересня 1998 року порушено кримінальну справу щодо колишнього директора радгоспа, депутата Агафонова. Верховна Рада в червні 2000 року дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності й арешт депутата Агафонова.

У кінці грудня 2000 року Генпрокуратура звільнила Агафонова під заставу, справа була припинена у зв'язку з його хворобою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування