СЬОГОДНІ "НАША УКРАЇНА" ВИМАГАТИМЕ У КУЧМИ ГАРАНТІЙ

П'ятниця, 20 вересня 2002, 10:40
Один з лідерів фракції "Наша Україна" Юрій Костенко та лідер фракції партій "Трудова Україна" та ППУ Сергій Тігіпко досягнули домовленості щодо редакції проекту коаліційної угоди, яка в п'ятницю узгоджуватиметься на зустрічі з президентом Кучмою та головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

За словами Костенка, ця угода пропонуватиметься для підписання іншим фракціям, повідомляє УНІАН

Костенко також повідомив, що на п'ятницю запланована зустріч у президента, присвячена обговоренню проекту коаліційної угоди. Однак він не знає, у якому форматі ця зустріч проходитиме.

Також, за словами Костенка, того ж дня з цього приводу відбудеться зустріч і у голови Верховної Ради.

Як заявив Костенко каналу "1+1", в угоді передбачається, що коаліційний уряд формуватиметься пропорційно до числа депутатів фракцій, які входять в більшість. Посада голови Кабінету Міністрів визначатиметься за рейтинговою системою, тобто кожна фракція, що входить у більшість, висуне свою кандидатуру, а потім рейтинговим голосуванням буде визначений єдиний кандидат, сказав Костенко.

15 вересня Заяву щодо створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді України підписали: Віктор Ющенко (фракція "Наша Україна"), Сергій Тігіпко (фракція партій "Трудова Україна" - та ППУ), Степан Гавриш (депутатська група "Демократичні ініціативи"), Катерина Ващук (фракція "Аграрники України"), Анатолій Толстоухов (фракція НДП).

19 вересня Костенко повідомив, що "Наша Україна" вже підготувала проект коаліційної угоди, який був розданий всім фракціям. Костенко підкреслив, що практично жодна з політичних сил не висловила принципових застережень щодо підписання цієї угоди.

Костенко переконаний, що до кінця наступного тижня необхідно закінчити переговори щодо парламентської більшості та коаліційного уряду. Інакше, підкреслив Костенко, у "Нашої України" не залишиться іншого шляху, як формування демократичної опозиції.

Як повідомив Костенко Німецькій хвилі, проект угоди враховує ситуацію, яка склалася після висунення 16 вересня опозицією вимоги про дострокову відставку президента Кучми.

"В угоді сказано, що в разі утворення коаліції демократичних сил, вона забезпечить стабільність органів влади в межах їхніх конституційних повноважень. Іншими словами це означає, що і президент, і Верховна Рада допрацюють свій термін", заявив Костенко.

Він назвав намагання створити парламентську більшість без участі "Нашої України" останньою спробою глави президентської адміністрації Віктора Медведчука заблокувати той процес формування більшості, який проводить блок Віктора Ющенка.

Інший представник "Нашої України" Петро Порошенко заявив, що блок не увійде до більшості, яка буде сформована під впливом, як він сказав, глави канцелярії президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування