Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко починає процедуру імпічменту Кучми

П'ятниця, 20 вересня 2002, 11:24
У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про початок процедури усунення Кучми з посади в порядку імпічменту.

Проект внесла Спеціальна тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ на чолі з Григорієм Омельченком.

Проектом передбачено утворити Спеціальну тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування діянь президента України Кучми та включити до складу Спеціальної тимчасової слідчої комісії спеціального прокурора Віктора Шишкіна і спеціальних слідчих Єрмака та Жира.

У Пояснювальній записці до проекту, зокрема, зазначається, що "2 вересня 2002 року Тимчасова слідча комісія, розглянувши заяви Мирослави Гонгадзе і Миколи Мельниченка, вивчивши викладені у них фактичні дані, а також зроблені Мельниченком аудіозаписи розмов президента України Кучми з Литвином, Кравченком, Деркачем та інші зібрані докази, і давши їм оцінку, дійшла висновку, що "наявних доказів достатньо для того, щоб вважати президента Кучму, Литвина, Кравченка, Деркача співучасниками злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.3 ст.146 КК України, тобто організаторами викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, вчиненого організованою групою осіб за попередньою змовою, що спричинило тяжкі наслідки". А також "Кучма і Литвин не мають морального права бути керівниками держави та державними діячами і мусять піти у відставку", йдеться у повідомлення прес-служби партії "Собор".

На думку голови слідчої комісії у справі Гонгадзе, "чи є Кучма організатором вбивства Гонгадзе можна встановити, лише провівши спеціальне розслідування у межах процедури імпічменту та усунувши президента України від влади".

Тому на підставі зібраних доказів Тимчасова слідча комісія ухвалила:

– Генеральному прокурору України Піскуну відповідно до ст. 94, 95, 97, 98 КПК України порушити кримінальну справу проти Кучми, Литвина, Кравченка, Деркача за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.146 КК України; провести повне, всебічне, об’єктивне дослідження всіх обставин справи і притягти до кримінальної відповідальності Кучму, Литвина, Кравченка, Деркача у встановленому законом порядку".

Тимчасова спеціальна слідча комісія також ставить питання про відповідальність ряду найвищих посадових осіб, у тому числі Кучми, за скоєння ряду інших тяжких злочинів, які полягають у корупції, розкраданні бюджетних коштів у особливо великих розмірах, зловживанні владою, покриванні злочинних дій підлеглих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...