Піскун проявляє гуманність. Опозиція знімає побої

П'ятниця, 20 вересня 2002, 17:48
Генеральний прокурор України Святослав Піскун не підтримав подання Головного слідчого управління МВС України про арешт дев'яти учасників акції, які були затримані у ніч на 17 вересня при ліквідації наметового містечка біля адміністрації президента.

"Всі вони будуть звільнені", - повідомила у п'ятницю в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генпрокурора Поліна Башкіна.

Як повідомлялося раніше, для 9 затриманих термін утримання під вартою був продовжений слідчим, оскільки вони будуть допитані як підозрювані у кримінальній справі, порушеній за ст. 279 (блокування транспортних магістралей). У п'ятницю увечері закінчується 3-денний термін їх утримання під вартою.

Тим часом Незалежна профспілка гірників спростовує повідомлення влади про те, що міліція не застосовувала силу проти учасників антипрезидентських виступів. Так, 19 вересня судово-медичний огляд пройшов Юрій Герасимчук, голова профільного комітету Незалежної профспілки гірників України шахти імені 50-річчя СРСР. Він був одним із тих, кого затримали рано вранці 17 вересня, і потім піддали адміністративному арешту за участь у наметовому містечку навколо президентської адміністрації.

У висновку судмедекспертизи зазначається, що у Герасимчука наявні травми-синці "на нижньому віці лівого ока", "на внутрішній поверхні лівого плеча", "на передній поверхні лівої гомілки". "Описані пошкодження заподіяні тупими предметами, по давності можуть відповідати терміну (середньому) 2-3 доби", - кажуть експерти. На момент проходження експертизи минуло саме 2 з половиною доби з моменту затримання Юрія Герасимчука.

Прес-служба НПГУ не виключає, що серед 9 учасників наметового містечка, які залишалися під вартою, "також є побиті і потерпілі від дій загонів спеціального призначення".

Читайте також:

Опозиціонери оголосили голодовку після знущань міліції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування