Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна звернулася до ООН довести наявність "Кольчуг" в Іраці

Субота, 21 вересня 2002, 18:18
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко в суботу звернувся до голови Ради Безпеки ООН Стефана Тафрова з проханням здійснити необхідні кроки для встановлення причетності України до продажу зброї Іраку і проінформувати про результати український уряд.

Мотивом для звертання стали спроби "звинуватити Україну в причетності до передачі озброєнь Іраку, зокрема, станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга" в порушення режиму санкцій, встановленого Радою Безпеки ООН", - говориться в листі.

"Неодноразові розслідування і перевірки, проведені із залученням компетентних органів України, в тому числі останнім часом, однозначно свідчать про безпідставність будь-яких обвинувачень на адресу нашої країни щодо постачання озброєнь або товарів подвійного використання до Іраку", - цитує міністра прес-служба МЗС.

Зленко підкреслив, що Україна суворо дотримувалася і продовжує дотримуватися своїх зобов'язань щодо безумовного виконання санкцій РБ ООН відносно Іраку.

З урахуванням висловленої генеральним секретарем ООН готовності доручити провести відповідне розслідування при наявності звертання Ради Безпеки, Зленко просить Тафрова розглянути цей лист і відповідно до правил РБ ООН "здійснити необхідні кроки" для встановлення фактів, і проінформувати про результати розслідування уряд України.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

США ЗАКІНЧИЛИ РОЗСЛІДУВАННЯ: УКРАЇНА ПОРУШУВАЛА САНКЦІЇ ООН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування