У Харкові теж знесене наметове містечко

Неділя, 22 вересня 2002, 06:55
Чотири намети від КПУ, СПУ, "Реформи і порядок" і "Батьківщини" простояли 21 вересня на площі Свободи з полудня до півночі. Як повідомляє медіа-группа "Об'єктив", о 11.45 на площу в супроводі трактора з комунальниками з'явився судовий виконавець.

Зачитане ним визначення Дзержинського суду викликало протести учасників акції "Повстань, Україна!", оскільки, стверджували вони, згідно з конституційними нормами, забрати намети можна лише рішенням суду, а не визначенням.

Ще один юридичний казус був у формулюванні визначення: "заборона на зведення малих архітектурних форм". До моменту визначення на площі Свободи ніхто нічого не зводив, намети вже стояли.

Проте, судовий виконавець запропонував пікетникам добровільно забрати намети, а після відмови комунальні служби приступили до їх знесення.

Інша коллізія виникла під час спроби погрузити розібрані намети до трактору, народні депутати Алла Александровська (КПУ) і Володимир Філенко (НУ) зажадали пред'явити їм постанову "про конфіскацію їхнього особистого майна, якими є намети".

Суперечки пікетників із судовим виконавцем тривали до глибокої ночі, у результаті купа розібраних наметів і транспаранти з гаслами залишилися на колишньому місці.

Харківська міліція в зносі наметового містечка формально участі не брала, однак по периметру площі безупинно курсували міліцейські автомобілі з чинами високого рангу. Журналістами були помічені поблизу начальник міської міліції, заступник голови обласного управління СБУ, заступники міського голови й інші офіційні особи.

За непідтвердженою інформацією, губернатор області ввечері 21 вересня виїхав до Києва, куди був викликаний адміністрацією президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування