Опозиція поверне в Україну репресії 37-го року, вважає Литвин

Неділя, 22 вересня 2002, 21:57
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не схвалює дій опозиції і вважає, що опозиціонери повинні "звітувати разом з діючою владою" перед українським народом.

Про це він заявив в ефірі передачі "Панорама" на Першому Національному каналі у неділю. На думку Литвина "якщо не подобається президент", то скидати його потрібно за "відповідною процедурою, треба через парламент приймати відповідні рішення". "А закликати вулицю міняти главу держави, за якого проголосував народ, це, на мій погляд, свідчення тоталітарного мислення у людей, які називають себе демократами", - сказав Литвин.

"Висувати звинувачення людині, політику, державному діячеві, без будь-якого рішення суду, і водночас називати себе демократом, що саме вони хочуть будувати демократичну Україну, це насторожує, а більше того лякає", - зазначив спікер.

На думку Литвина, якщо опозиція прийде до влади, то є "небезпека, що вони будуть діяти тоталітарними принципами, вони будуть судити "трійками", як це було у 37-му році, коли судили без суду". "Вони (опозиція - УП) вже винесли свій вердикт і хочуть цей вердикт нав'язати всьому українському суспільству", - сказав він.

У той же час Литвин зазначив, що "люди мають право" сказати, що вони думають про дії влади. "Я далекий від того, щоб прикрашати всі дії влади, ми всі несемо за це провину", - сказав голова парламенту.

Литвин також наголосив, що "економічних підстав, щоб люди виходили на вулицю у нас більш ніж достатньо, але не можна на цьому спекулювати, і робити на цьому акцент".

"Усі ті, хто сьогодні закликає вийти на вулиці, у свій час були при владі і очевидно повинні звітувати перед українським народом разом із діючою владою, що вони зробили, і тоді буде об'єктивний підхід", - зазначив Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування