Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хто був правий 16 вересня, а хто винний, вирішать депутати

Понеділок, 23 вересня 2002, 10:52
Верховна Рада України у вівторок розгляне питання про дотримання законності при проведенні акцій протесту опозиції 16 вересня, а також про законність дій влади під час проведення цієї акції.

Про це в понеділок у Москві в інтерв'ю журналістам повідомив голова Верховної Ради України Володимир Литвин після зустрічі з головою Ради Федерації Росії Сергієм Мироновим.

Зі слів спікера українського парламенту, у цей день парламент також заслухає інформацію генерального прокурора Святослава Піскуна, а також міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова з цього питання. Також передбачаються виступи і ряду народних депутатів.

У той же час Литвин додав, що у випадку, якщо були порушені права громадян України, можливо, буде створена комісія, яка буде займатися розглядом цього питання.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що ряд політичних сил України збираються ініціювати початок процедури імпічменту президента Леоніда Кучми, спікер нагадав, що у ході засідання парламенту депутати не підтримали ініціативу про включення у порядок денний цього питання.

З його слів, менше 1/3 народних депутатів проголосували за цю пропозицію.

Коментуючи акції опозиції 16 вересня, Литвин сказав що сьогодні "заклики входять у глибоку суперечність з існуючими правилами". На думку Литвина, ці акції "можна розглядати як жест акції відчаю".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування