Омельченко не втрачає надії побачити опозицію на стадіоні "Чайка"

Понеділок, 23 вересня 2002, 12:44
Саном на ранок понеділка до Київської міськадміністрації надійшли заявки на пікетування Верховної Ради від Комуністичної партії України і Народного Руху України, повідомили у прес-службі Київської міськадміністрації.

У Київському міськвиконкомі КПУ підтвердили, що заявка подана на 10 тис. чоловік, і тільки на 24 вересня. При цьому Київська міськадміністрація, за інформацією КПУ, не оскаржила цю заявку у суді з вимогою перенести проведення акції в інше місце.

У Київському міському комітеті СПУ повідомили, що заявка від соціалістів на пікетування парламенту (20 тис. представників СПУ) буде подана у понеділок.

Голова виконкому партії "Реформи і порядок" Андрій Ницой повідомив, що ПРП буде брати участь в акції зранку 24 вересня у складі блоку "Наша Україна", однак не зміг сказати, чи будуть брати участь лідери блоку. За його словами, питання про те, "у якому форматі" буде брати участь блок в акціях протесту 24 вересня, буде обговорюватися в понеділок у другій половині дня (ПРП і НРУ входять у блок "Наша Україна").

В акції протесту планує взяти участь Блок Юлії Тимошенко, і як відзначив один з лідерів блоку Олександр Турчинов, київська влада "не забороняла партії "Батьківщина" проводити акцію", що опозиція розглядає як етап акції "Повстань, Україно!", головною метою якої є відставка президента Кучми.

Тим часом, у прес-службі Київської міськадміністрації нагадали, що рішення Шевченківського місцевого суду Києва про заборону на проведення масових акцій протесту у центральній частині столиці діє з 16 вересня без обмеження терміну - до закінчення акції "Повстань, Україно!". У прес-службі також повідомили, що на 25 вересня подали заявку 2 громадян на проведення у Києві мітингу на підтримку діючого президента Леоніда Кучми.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування