Тимошенко буде шантажувати мажоритарників натовпом під парламентом

Понеділок, 23 вересня 2002, 13:34
Погоджувальна рада парламентських фракцій і груп не змогла досягти консенсусу з формулювання першого питання, що виноситься у вівторок на сесійне засідання.

У попередньому порядку денному до розгляду пропонується питання про дотримання законодавства під час проведення 16 вересня акції "Повстань, Україно!" її учасниками і правоохоронними органами. У рамках цього питання планується заслухати інформацію міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова і генерального прокурора України Святослава Піскуна.

Представники опозиційних фракцій наполягають на розгляді не тільки подій 16 числа, але й політичної ситуації в країні в цілому. Як повідомив журналістам народний депутат (фракція "Наша Україна") Віктор Пинзеник, його фракція разом із фракціями КПУ, СПУ і БЮТ підтримала внесення до порядку денного цього питання у такому формулюванні.

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко повідомила, що люди, які зберуться у вівторок біля стін парламенту, зажадають від депутатів розгляду питання про політичну ситуацію у країні.

Вона також нагадала, що опозиційними депутатами підготовлена постанова про відставку міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова, а також про початок процедури імпічменту президента.

Тимошенко заявила, що результати поіменного голосування народних депутатів з питання про початок процедури імпічменту будуть поширюватися серед учасників мітингу, а в округах тих мажоритарних депутатів, що проголосують проти імпічменту, планується почати збір підписів за їхнє відкликання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News