Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Гонгадзе з’явиться Крюгер

Понеділок, 23 вересня 2002, 15:42
Парламентська асамблея Ради Європи вирішила направити до України спеціального консультанта ПАРЄ, який вивчить питання справи Гонгадзе та нестворення міжнародної комісії з розслідування цього вбивства.

Як повідомив у коментарі УП президент ПАРЄ Пітер Шидер, направити спеціального юриста вирішено, оскільки питання навколо справи Гонгаде "дуже складні для парламентарів [ПАРЄ]".

"Ми знайшли видатну, досвідчену особу та запросили її як експерта", - сказав голова ПАРЄ. З цією місією до України вирушить Ганс Християн Крюгер, колишній заступник генсекретаря Ради Європи, який також працював у Європейському суді з прав людини.

Свої наступні кроки щодо справи Гонгадзе ПАРЄ ухвалюватиме вже після звіту Крюгера. На даний момент Шидер не знає, наскільки скоро це має відбутися. "Це залежить від того, як швидко він закінчить свою місію", - зазначив Шидер. Він також не знає, коли Крюгер відвідає з цією місією Україну.

Рік тому на осінній сесії ПАРЄ рекомендувала Україні створити міжнародну комісію зі справи Гонгадзе, однак офіційний Київ завжди виступав проти, оскільки це, на думку представників влади, суперечить законодавству України. Влітку 2002 року генпрокурор Святослав Піскун задовольнив клопотання Лесі Гонгадзе та призначив її представником у кримінальній справі генсека міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робера Менара.

Українське питання не фігурує у порядку денного осінньої сесії ПАРЄ 2002 року. Під час прес-конференції з нагоди відкриття сесії голова Асамблеї Шидер лише один раз згадав Україну – серед інших держав, які не мають жодної жінки у складі своєї делегації в ПАРЄ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування