Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністество економічної безпеки - грошовий мішок президента

Понеділок, 23 вересня 2002, 16:07
Голова парламентського комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович (фракція "Наша Україна") вважає, що ініціатори створення Міністерства економічної безпеки прагнуть "отримати контроль над всіма фінансовими потоками перед президентськими виборами 2004 року".

Про це Стретович заявив у понеділок, коментуючи інформацію у ЗМІ про створення такого міністерства, що планується на базі Державної податкової адміністрації з передачею їй повноважень Державної митної служби і Служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України. Планується, що керівник нового міністерства повинен призначатися президентом і не буде входити до складу Кабінету Міністрів.

"Це міністерство необхідне з одного боку для того, щоб знайти джерела фінансування (президентської кампанії), а з іншого - залякати тих, хто буде фінансувати опонентів", - сказав він.

Стретович зазначив, що згідно з Конституцією України таке міністерство може бути створене президентом без участі парламенту. Однак депутат вважає непотрібним і невчасним створення подібного органу.

"Це міністерство може перетворитися на караючий органу", - відзначив голова комітету, підкресливши, що на сьогодні існує достатня законодавча база для ефективної боротьби з економічною злочинністю, і необхідна лише "воля і бажання з нею боротися".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...