Львів забув про розбіжності між націоналістами та комуністами

Понеділок, 23 вересня 2002, 17:04
Народне віче, яке відбулось у Львові 22 вересня біля пам`ятнику Тарасу Шевченку, зібралось, незважаючи на дощову погоду, близько півтори тисячі чоловік. Юрій Шухевич, звертаючись до присутньої громади, сказав, що перед необхідністю скинути режим Кучми правим силам треба забути про ідеологічні розбіжності з комуністами та соціалістами.

Шухевич, нагадав приклади антикомуністів Черчіля та де Голя, які знайшли в собі сили об`єднатися з комуністом Сталіним для порятунку власних націй. Він закликав прийняти Симоненка та Мороза під час їхнього найближчого візиту до Львову як братів-українців. "Доки ми розділені на Схід та Захід, лівих та правих – в нас мало надії на перемогу над режимом Кучми!", - закликав Юрій Шухевич.

Попри заяви Шухевича на віче чулися голоси, які закликали не об`єднуватися з комуністами, які винні у злочинах перед українською нацією. Але ці голоси залишалися поодинокими. Більше уваги приділялось масовості акцій 24 вересня, як необхідності повної перемоги над діючим режимом Кучми – Медведчука.

Найбільш виразним був виступ Андрія Шкіля. Він згадав про 13 політичних в`язнів, що чекають своєї долі з 9 березня минулого року і розповів, що ще 9 чоловіків, яких звинувачують у вбивстві підполковника під час знесення наметового містечка, сидять у київських СІЗО. "Цей підполковник вмер від поширеного інфаркту в холі адміністрації президента і на вулицю навіть не виходив", - сказав Андрій Шкіль.

Він не закликав до повного об`єднання опозиційних сил, підкресливши, що мета у радикальних та поміркованих опозиціонерів одна і доки вона не досягнута, треба перестати сваритися. "Коли зкинемо Кучму – тоді й будемо дебатувати далі", - наголосив Шкіль і згадав, як в Донецьку Юрій Луценко зібрав двотисячний мітинг, а прокучмівські телеканали показали комуністичний мітинг минулого року, де було двісті осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування