Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин робить собі PR, відвідуючи Москву - російське видання

Понеділок, 23 вересня 2002, 20:26
Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок почав офіційний візит до Москви. У ході візиту спікер парламенту зустрінеться з президентом Володимиром Путіним, прем'єр-міністром Михайлом Касьяновим, спікер Ради Федерації Геннадієм Селєзньовим, а також Патріархом Всія Русі Алексієм II.

"Таке трепетне ставлення до високого українського гостя визначається тим, що PR-візит Литвина співпадає з інтересами Кремля", вважає видання GazetaSNG. - "Щільний "королівський графік" перебування Литвина у столиці затверджений не у Києві, а у Москві. Однак кремлівські стратеги, відкриваючи найвищі двері спікеру українського парламенту, керувалися аж ніяк не бажанням вирішувати принципові питання російсько-українських міждержавних відносин", продовжує Інтернет-видання.

На думку GazetaSNG, "російський президент і його найближче оточення вважає, що Україна - це стратегічний союзник і тримати цю п'ятдесятимільйонну країну потрібно "на короткому поводку", використовуючи "економічний батіг" і "політичний пряник". "Саме з цієї причини, Кремль, організовуючи візит Литвина проводить добре сплановану PR-компанію, направлену на демонстрацію дружби і поваги до України", вважає видання.

Хоч офіційна частина візиту Литвина до Москви почалася у понеділок, він прибув до російської столиці у неділю. GazetaSNG пояснює це тим, що Литвин приїхав до Москви вперше як спікер Верховної Ради. "А головне, Литвин розуміє, що у найближчі роки саме він буде у числі головних політичних гравців, які вирішать долю майбутнього України, і тому шукає політичної підтримки у Росії", - відзначає видання. Газета зазначає, що у Москві Литвин обіцяв вирішити проблеми українців.

"Враховуючи, що між законодавчими органами Росії й України існує тільки одна форма спілкування - футбольні і шахові турніри, візит глави Верховної Ради України до Москви важлива подія для міжпарламентських відносин Москви і Києва. Більшого вимагати сьогодні від Литвина поки не варто", вважає GazetaSNG.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...