США ВЖЕ ПРИЗУПИНИЛИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ ЧЕРЕЗ ПРОДАЖ "КОЛЬЧУГ" ІРАКУ

Вівторок, 24 вересня 2002, 11:35
Сполучені Штати Америки призупинили надання Україні допомоги розміром у десятки мільйонів доларів через підозри щодо можливого продажу Іраку українських військових систем протиповітряної оборони "Кольчуга". Про це повідомило агентство "Рейтер" з посиланням на американського високопосадовця.

Як передає українська служба Бі-Бі-Сі, дотепер Сполучені Штати намагались уникати публічного скандалу, посилаючись на відсутність достовірних доказів щодо цих звинувачень проти України. Тепер становище змінилося: представник американської влади, який побажав залишитись неназваним, заявив, що адміністрація США отримала інформацію, яка свідчить про можливу наявність системи "Кольчуга" в Іраку. Він, проте, додав, що американці "не бачили її там на власні очі". На його думку, таке рішення Вашингтона означатиме "паузу в певних видах допомоги Україні".

"Рейтер" також передає думку експертів про те, що фізично виявити цю систему дуже непросто, оскільки "Кольчуга" не передає жодних сигналів, вона пересувна, її легко сховати, і виглядає вона, як звичайна вантажівка з причепленою антеною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування