Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти трійки порушена ще одна кримінальна справа

Вівторок, 24 вересня 2002, 11:38
Прокуратура міста Києва 23 вересня порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів УТ-1 та захоплення державної споруди - будівлі Національної телекомпанії України.

Як повідомили УНІАН у прес-групі прокуратури міста Києва, справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.171 (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом до 6 місяців чи обмеженням волі на строк до 3 років) і ст.341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд, карається арештом до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років) Кримінального кодексу України. Її розслідування доручено слідчому відділу прокуратури.

У прес-групі нагадали, що вчора близько 21.00 група народних депутатів на чолі з Олександром Морозом, Петром Симоненком та Юлією Тимошенко прибули до будівлі Національної телекомпанії України. Вони самовільно пройшли до приміщення студії, де о 21-й годині повинні були вийти у прямий ефір новини.

Депутати оточили ведучу телевізійної програми "Новини" Людмилу Томанек, яка у цей час готувалася до виходу в прямий ефір, та висунули вимоги про надання їм ефірного часу для виступів. Томанек змушена була залишити студію. Тоді Мороз, Симоненко та Тимошенко зайняли місце ведучої, а інші прибульці - апаратну для режисерів та коридор студії.

На незаплановану зустріч з депутатами прибув президент НТКУ Ігор Сторожук, який звернувся до них з проханням звільнити приміщення студії та не зривати заплановану програму. Проте депутати продовжували блокувати роботу телеканалу приблизно до 22.30.

У результаті перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та персоналу телестудії був порушений творчий і технологічний графік роботи державного телебачення. У зв`язку з чим на першому Національному телеканалі в ефір не вийшли телевізійні передачі "Новини", "Ситуація", "Світ спорту", наголосили у прес-групі прокуратури м.Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування