Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знав, що США докопаються до "Кольчуг" в Іраку

Вівторок, 24 вересня 2002, 14:02
Голова Верховної Ради Володимир Литвин називає "політичними іграми" обвинувачення на адресу України у постачаннях зброї Іраку.

Коментуючи на прохання журналістів на прес-конференції у вівторок у Москві заяву представника держдепартаменту США про нібито надання Україною радарних установок "Кольчуга" Іраку і наступному призупиненню фінансової допомоги Україні з боку США, Литвин відзначив, що українська сторона "очікувала, що такою буде реакція". Він нагадав висловлення посла США в Україні Карлоса Паскуаля про те, що США "дуже чутливо" відносяться до подібних фактів, і будуть діяти відповідно.

Разом з тим Литвин підкреслив, що "немає інформації, що Україна постачала зброю Іраку". "Є твердження офіційних осіб з американської сторони, які заявляють про те, що немає підстав стверджувати, що Україна постачала зброю", - додав він, нагадавши, що українське керівництво звернулося до Ради безпеки ООН із проханням розслідувати факти обвинувачень України у постачаннях зброї в Ірак, для того щоб "цим інсинуаціям був покладений край".

"Це йдуть політичні ігри", - переконаний Литвин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування