ЧЕРЕЗ ПРОДАЖ "КОЛЬЧУГИ" ІРАКОВІ США ПЕРЕГЛЯДАЮТЬ СТАВЛЕННЯ ДО КУЧМИ

Вівторок, 24 вересня 2002, 14:51
Уряд Сполучених Штатів нещодавно закінчив свій аналіз запису, зробленого у липні 2000 року і наданого колишнім президентським охоронцем Миколою Мельниченко, у якому Президент Кучма погодився передати Іраку чотири радари типу Кольчуга.

"Зараз ми впевнені у тому, що цей запис є автентичним", заявив речник Держдепартаменту Марк Тонер.

"Доведення автентичності запису призвело нас до переоцінки нашої політики по відношенню до України, зокрема до президента Кучми. На час проведення цього загального огляду ми ввели тимчасову зупинку на виконання тих нових зобов’язань по Акту на підтримку свободи, які стосуються центрального уряду", заявив він.

"Цей тимчасовий захід діє на час проведення ширшого огляду. Зупинка не стосується допомоги, спрямованої на підтримку приватного сектору, куди так само входять недержавні організації і органами місцевого самоврядування. Так само будуть продовжуватися програми, чия діяльність спрямована на підтримку малого бізнесу, і програм обміну.

Так само важливо зазначити, що зупинка не буде впливати на допомогу по програмах військових і програмах нерозповсюдження.

Програми, які потрапили під дію зупинки мали бюджет у, приблизно, 54 мільйони доларів на 2002 фінансовий рік, що становить, приблизно, 35% загального бюджету Акту на підтримку свободи для України.

Ми більш ніж коли готові допомогти Україні зробити необхідні політичні й економічні реформи і наблизитися до решти Європи.

Але наша сьогоднішня політика огляду відображає наші серйозні побоювання стосовно того, що нелегальні передачі Іраку було ухвалено президентом Кучмою, так само як і нашею рішучістю знеохотити наступні передачі Україною чи іншою країною.

Чи ми абсолютно впевнені, що передачу було зроблено? Ми не побачили діючої ситеми в Іраку, але деяка інформація підказує, що вони можуть там бути", говориться у заяві речника Держдепу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...