Кучма бачить в опозиції "більшовиків"

Вівторок, 24 вересня 2002, 18:10
Президент Кучма назвав "проявом більшовизму" проникнення в понеділок увечері народних депутатів від опозиції до будинку Національної телекомпанії з вимогою надати прямий ефір для висловлення своєї позиції.

"Є закон, що визначає відносини державної влади і ЗМІ, насамперед, слід дотримуватися закону, а не займатися провокаціями", - заявив Кучма у вівторок у Києві.

Він звернув увагу на те, що Верховна Рада ухвалила постанову про висвітлення своєї діяльності, підкресливши при цьому, що "виконавча влада на 100% виконала цю постанову, зокрема, за його словами, кожний сесійний день на телебаченні виходить 30-хвилинний "Парламентський щоденник". Крім того, щосуботи народні депутати протягом 45 хвилин мають можливість спілкуватися з виборцями в прямому ефірі.

"Що для Мороза, Тимошенко, Симоненка окремий закон має бути?", - відзначив президент.

Кучма закликав задуматися на тим, "до чого можуть призвести такі дії".

Ввечері в понеділок лідери української опозиції - депутати більше півтори години блокували студію Першого національного телеканалу в Києві. Президент Національної телекомпанії України Ігор Сторожук пообіцяв "обговорити можливість" надання телеефіру.

Він заявив, що депутати, що вимагають ефіру на першому загальнонаціональному телеканалі УТ-1, одержать його, тільки якщо буде ухвалено відповідне рішення парламенту.

Київська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом блокування лідерами опозиції роботи УТ-1. Кримінальну справа порушено за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 171 - навмисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, і статті 341 - захоплення державних або громадських будинків або споруд, повідомляє прес-група прокуратури Києва.

Інтерфакс-Унраїна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування