Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зюганов підтримує антикучмістів?

Середа, 25 вересня 2002, 11:05
Лідер російських комуністів Геннадій Зюганов вітає об'єднання української опозиції і вважає, що зараз не час для ідеологічних протиріч.

"Йдеться не про об'єднання лівих і правих, а про вироблення якісно нового курсу, при якому було б вигідно працювати, вчитися, займатися винахідництвом, чесним підприємництвом, а не знищувати величезний потенціал, який має республіка (Україна)", - відзначив Зюганов в інтерв'ю УП під час роботи сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

"В даному випадку я вітаю, що об'єдналися і комуністи, і соціалісти, що підтримують цю точку зору багато здорових сил", - прокоментував він події в Україні.

Зі слів Зюганова, ситуація в Україні "дуже схожа" на те, що відбувається в Росії. "На жаль, Україна, маючи гігантський потенціал, теж віддала основні ресурси олігархії. І корчиться в муках, убожіючи на очах, маючи дуже працелюбний талановитий народ", - відзначив він.

Як повідомив лідер комуністів Росії, у них на 10 жовтня призначена "всеросійська акція протесту проти цієї політики з вимогою відставки уряду Касьянова".

Відповідаючи на питання, чи можливо, щоб російські комуністи виступали з однакових позицій разом з ідеологічними опонентами, Зюганов навів приклад, як КПРФ "по ряду питань об'єднувалася" з "Яблуком".

Коментуючи відносини з лідером КПУ Петром Симоненком, Зюганов назвав їх "товариськими і дуже добрими".

В той же час він назвав "нісенітницею" чутки про те, що позиція українських комуністів може диктуватися з Москви: "Ніхто ніким не керує".

"В нас є спільна ідея: без дружби народів, без справедливості, без поваги до людини праці неможливо жити в дружбі на цій планеті, неможливо вивести наші народи з кризи", - додав він.

Зюганов також розповів, що комуністи України і Росії "співробітничають в рамках Союзу компартій, утворених на території нашої колишньої єдиної вітчизни".

Геннадій Зюганов бере участь в роботі сесії ПАРЄ як делегат від Держдуми Росії. В залі засідань Асамблеї його сусідом є член фракції СПУ Верховної Ради України Микола Рудьковський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...